De voetballiefhebber, geschiedenisvirtuoos, tekenaar en scenarioschrijver Hans Stempher heeft het afgelopen jaar met ArtNik Uitgaven en clubhistoricus Herman Starink hard gewerkt aan een overzichtstekening van De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat, waarop de belangrijkste feiten uit de geschiedenis van Go Ahead (Eagles) zijn weergegeven.

De tekening bevat vele bekende Go Ahead-spelers, -keepers, -trainers en -bestuurders van de afgelopen 120 jaar. Met op het speelveld van De Adelaarshorst een combinatie van spelers die namens Go Ahead (Eaglesinternational zijn geweest of elders international zijn geworden. Leo en Jan Halle, Kees van Kooten, Bert van Marwijk, Marc Overmars en Dick Schneider komen op de puzzel onder meer voorbij, maar er zijn ook bijzondere voorvallen en anekdotes verstopt in de rijk gevulde tekening, zoals de geschonken fietsen van Moos Polak bij het behalen van het vierde landskampioenschap in 1933 of Sfeerteam ADHD met ‘kooiman’ en ‘trommelaar’. 

Eigenlijk zou de tekening al in 2020 rond de viering van ‘100 jaar Vetkampstraat’ verschijnen, maar vanwege de coronapandemie is dat met een jaar vertraagd en spreken we nu over de ‘101 jaar Vetkampstraat-puzzel’. De legpuzzel telt 1.000 stukjes en is inclusief een prachtige voorbeeldposter. De ‘101 jaar Vetkampstraat-puzzel’ is in de Deventer (boek)winkels en via deze link voor € 19,20 te koop. ArtNik Uitgaven heeft speciaal voor de voorintekenaars / webbestellers een afhaalpunt ingericht in de oude bibliotheek (Brink 70), één van de genomineerde locaties voor het Nederlands Voetbalmuseum. Haal je puzzel op 19, 20, 26 of 27 november tussen 11:00 en 16:00 uur op bij het afhaalpunt in de oude bibliotheek en doe mee aan de prijsvraag! 

Hans Stempher (1949, Deventer) is vanaf 1985 beroepsmatig kunstschilder, tekenaar en scenarioschrijver. Hij maakte diverse muur- en gevelschilderingen in de stad, tekende onder andere strips voor het Deventer Dagblad (Flip!) en is bedenker van de Deventer stripserie ‘De Geest van Lebuïnus’. In 2019 verscheen de Deventer Geschiedenis tekening in puzzelformaat. In al z’n werk combineert hij zijn tekenkunst met zijn passie voor geschiedenis en zijn geboortestad. Sinds kort is Hans Stempher ook actief als (t)Huistekenaar bij de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles. Hij is dan in het stadion, op de tribunes en rond het veld te vinden om de ware supportersziel op cartooneske wijze vast te leggen.