Muziekvereniging Stedelijk Orkest Lebuïnus (kortweg SOL) is een begrip in Deventer. Het is een van de grootste muziekverenigingen van Deventer en bestaat dit jaar precies honderd jaar.

Deze stabiele en levenskrachtige vereniging maakt al sinds 1920 deel uit van de Deventer muziekcultuur. In de afgelopen 100 jaar zijn er honderden mensen lid geweest. Het Stedelijke Orkest Lebuïnus is een veelzijdig harmonieorkest dat bestaat uit hout-, koperblazers en slagwerk. In het orkest spelen momenteel 45 tot 50 amateur musici.

Op de wekelijkse repetities studeert het SOL een gevarieerd muziekrepertoire in. Van filmmuziek tot jazz, van pop tot klassiek en van rock naar echte concertwerken. Ieder jaar verzorgt het orkest meerdere optredens op diverse locaties in Deventer.  

De maatschappelijke betrokkenheid van het orkest komt onder andere tot uiting in de muziekopleiding voor (jeugd)leden, die al vele jaren vrijwillig door eigen leden verzorgd wordt. Het SOL neemt ook deel aan gebeurtenissen die belangrijk zijn voor de stad Deventer zoals de jaarlijkse dodenherdenking op het Grote Kerkhof. 

Het hele jaar zullen er diverse muzikale activiteiten plaatsvinden. Zaterdag 25 januari startte het grote jubileumfeest in de Buitensociëteit Deventer. De dag bestond uit een gezellige (reünie)middag met een repetitie, ‘s avonds het concert en als afsluiter een groot feest.