De deelnemers zijn verdeeld over de acht verschillende categorieën. Met hun zelfbedachte act proberen zij zich te plaatsen voor de landelijke finale die zich plaats zal vinden op zaterdag 29 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Hier zullen alle winnaars uit andere regio’s tegen elkaar strijden voor de eerste plek.

Er zijn al diverse workshops georganiseerd voor de jongeren zodat ze konden achterhalen wat Kunstbende is of in aanraking konden komen met een van de categorieën. Op zondag 10 maart zal er nog een generale repetitie plaats vinden. De dag zal beginnen met workshops waarin de deelnemers hun laatste voorbereidingen kunnen doen, door het podium uit te proberen en te overleggen met technici over licht en geluid.

De categorieën DJ en Muziek zitten al weer bijna vol dit jaar, de categorie muziek heeft zo’n 20 aanmeldingen al en zit bijna vol. De categorie DJ zit ook al bijna vol en de aanmeldingen stroming zich binnen. Er zijn dit jaar drie selectierondes georganiseerd om alle aanmeldingen te kunnen zien. De selectieronde in Deventer zal op 8 maart in het Burgerweeshuis plaats vinden en je kan je nog aanmelden tot en met 3 maart. Alle andere categorieën kunnen zich nog aanmelden tot en met 10 maart via www.kunstbende.nl.