Ruim 15 teams namen het tegen elkaar op tijdens een spectaculaire battle, waarbij het niet alleen om snelheid en uithoudingsvermogen ging, maar ook om denkkracht en samenwerking. Na een spectaculaire strijd, kwam team 1 van het Etty Hillesum Lyceum als winner uit de bus. Na afloop werd er bijgepraat tijdens de netwerklunch en afsluitend vertelde Maarten van der Weijden over zijn 11stedenzwemavontuur, waarmee hij de aanwezigen inspireerde en motiveerde. De organisatie van de National Sportweek Deventer kijkt terug op een geslaagd evenement. Aschwin Lankwaren, directeur van Sportbedrijf Deventer: 

“We hebben de sportweek met toewijding en ontzettend veel plezier gefaciliteerd. Samen met de sportverenigingen uit Deventer is er een prachtig sport- en beweegprogramma neergezet. Het doel, 10.000 mensen in beweging krijgen, is gehaald. En dat motiveert ons, om met net zoveel enthousiasme door te gaan met het twee doel: zoveel mogelijk mensen in Deventer aan het bewegen houden. Want de Nationale Sportweek is wat mij betreft pas het begin!” 

Aangepast sporten
De afgelopen dagen stonden verschillende doelgroepen centraal. Op dinsdag de ouderen, met beweegkoningin Olga Commandeur, op woensdag de kids, met Olympische Kampioen Carlijn Achtereekte en donderdag het bedrijfsleven, met openwaterzwemmer Maarten van der Weijden. Er was ook een groep die elke dag centraal stond; het aangepast sporten had een belangrijke plaats in het programma. Het Inclusief Iedereen Sport & Beweegplein was dagelijks geopend, met als een van de hoogtepunten de komst van aangepast sporten promootster en rolstoelbasketbalster Barbara van Bergen. Dit onderdeel werd mede mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicapte Sport en Handicap.nl.  

Barbara van Bergen:
“Goed om zoveel verschillende sportactiviteiten te zien. Daarnaast ben ik altijd voor het combineren van activiteiten voor reguliere scholieren en gehandicapte scholieren. Het opent elkaars ogen.”